BMX велосипеди – какви са различните стилове?

Карането на BMX се разделя на няколко основни стила. Той може да увеличи скоростта и конкуренцията на състезанията до тръпката от големия въздух, когато правите скокове с пръст. В зависимост от типа каране, който искате да правите, може да се възползвате от велосипед, оптимизиран за този тип каране.

BMX състезания

Оттук започна всичко. Супер бързи спринтови състезания около черна писта със скокове, берми и завои. BMX състезанията отново набират популярност в Онтарио, включително състезания на закритата писта в Оринджвил и Писта 2000 в Милтън. Проверете местната велосипедна асоциация или местните магазини за велосипеди, за да разберете къде се провежда BMX състезанието във вашия район. Бързо, забавно и лесно за влизане, BMX състезанията са чудесен начин да се включите в състезания за деца.

BMX състезателните велосипеди са леки и бързи. Рамките обикновено са алуминиеви или лека хромолидна стомана с леки части. Те се издържат на скокове на състезателната писта, но не са предназначени за злоупотреба със скачане в мръсотия или каране в парк.

Flatland BMX

Толкова близо до балета с велосипеди. Направете търсене в YouTube за flatland bmx, за да видите тези изпълнители в действие. Както подсказва името, правите равнина на открито ниво като паркинг. Имате нужда само от място, за да маневрирате с велосипеда си, без да се натъквате на нищо.

Велосипедите Flatland BMX много приличат на парков байк за свободен стил, но целят да бъдат по-леки с малко по-различна геометрия. Те ще имат колчета, на които да стоят, и обикновено заключващи се спирачки, за да можете да вземете ръцете си от бара. Наред с BMX състезанията, можете да намерите Flatland Bikes, изработени от алуминий, за да спестите тегло.

Dirt Jumping BMX

Това е един от най-направите си сам спортове. Всичко, от което се нуждаете, е малко празно място и лопата и можете да правите скокове. Макар че сега е нараснало до мащаба, в който се появяват мръсни джъмп паркове като байк парк, мръсният скачане започна в празни парцели и горски пътеки. В началото целта беше само кацане със скок, но сега трикове като обръщане назад и 360 се виждат дори на местно ниво.

Велосипедите BMX за скачане на мръсотия са изградени здрави, с по-агресивни гуми, отколкото бихте използвали при каране на улицата и парка. Частите са здрави и обикновено имат само задна спирачка и нямат колчета.

Градски / Парк / Vert BMX

Халфпайпи, купи и релси. Почти всичко е възможна каскада за този тип езда. Стартирайте от стълбищна кутия и кацнете на парапета с колчетата си, за да смилате стила на X-games. Качете се по халфпайпа и направете завъртане на бара. Комбинация от големи въздушни и стилни точки са отличителният белег на уличното и парково каране. Велосипедът е еквивалент на скейтборда, целият градски пейзаж е детска площадка. Комбинирайте това със скейт парковете наоколо като в Кеймбридж и светът е вашата стрида.

Този тип езда е едновременно агресивен и красив. Когато гледате как добър ездач атакува рампата или паркинга, те изпълняват движения, които изглежда противоречат на физиката, като в същото време изглеждат без усилие. Уличните и паркови BMX велосипеди са изградени здраво. Докато тези от по-висок клас са по-леки, beefy е името на играта. Манивелите от 3 части от Cromoly стомана, колелата с 48 спици, роторите за въртене на щангите и гладките гуми с високо налягане са най-често срещаните настройки.

Преглед

Можете да правите различни стилове на каране на всеки велосипед, но ако искате да се специализирате, тогава ще трябва да получите подходящата машина за работата. Един добър универсален велосипед би бил мръсен джъмпер, тъй като можете да карате градско, да паркирате и дори да влизате в няколко лица. Плюс към карането на BMX от всички видове е, че не е необходим спандекс. Или го ритате в широки дънки, или изглеждате мото.

BMX е страхотен спорт за деца и възрастни, които искат да се чувстват като деца. Излезте и вземете малко въздух.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp