Различни видове BMX велосипеди за различни форми на каране на BMX

Карането на BMX не е само каране на колело, но включва и няколко други важни фактора, като стил, скорост и вид каране. По принцип карането на BMX е разделено на няколко основни стила – BMX състезания, равнинен BMX и скачане в мръсотия. Трябва да закупите своя BMX велосипед в зависимост от вида каране на BMX, който предпочитате.

BMX състезания:

Това е най-популярната форма на каране на BMX. Скоростта, вълнението, забавлението и лекотата на учене правят BMX състезанията популярни сред младежите, които искат да се включат в други сериозни форми на състезания. Само мисълта за BMX състезания с земни скокове и завои е достатъчна, за да предизвика вълнението.

BMX състезателните велосипеди трябва да са леки. Те са направени предимно от алуминиеви рамки и съдържат леки части на каросерията, за да улеснят лесното превишаване на скоростта на превозното средство. Въпреки че състезателните велосипеди се използват и за извършване на скокове на състезателна писта, те не са идеално проектирани за това. Начинаещият се нуждае от подходяща BMX екипировка, включително подплатени шорти, за да се предпази от всякакъв вид наранявания по време на BMX състезания.

Flatland BMX:

Това е предпочитаната форма на каране на BMX от младите състезатели. Както подсказва името, тази форма на каране на BMX включва правене на равнина на открито. Не се нуждаете от дълги пътеки за каране, за да изпълнявате Flatland BMX, а достатъчно място, за да маневрирате с велосипеда си.

Велосипедите Flatland BMX са подобни на велосипедите за свободен стил, но са по-леки от това и имат лека разлика в конструкцията. Тези велосипеди имат колчета, които поддържат теглото на велосипеда и заключващи се спирачки, които ви дават свободата да държите ръцете си далеч от дръжките на велосипеда.

Dirt Jumping BMX:

Това е може би най-лесната, но и най-рисковата форма на каране на BMX. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете Dirt Jumping, е малко празно пространство и лопата, които могат да ви помогнат да правите скокове. Формата за езда, която произлиза от празни пътеки, сега стана толкова популярна, че се правят няколко парка за скачане на пръст в различни части на света. Приземяването по време на скок е рисковано и изисква да носите подплатени шорти, така че дупето, гърба и бедрата да не се наранят дори когато паднете по гръб. Велосипедите за скачане на мръсотия са издръжливи велосипеди със здрави агресивни гуми. Тези велосипеди нямат колчета и се предлагат основно със задна спирачка.

Въпреки че можете да опитате различни видове каране на BMX от един велосипед, но ако искате да се специализирате в която и да е форма на каране, ще ви трябва подходяща машина за това. Правилният велосипед, комбиниран с правилната BMX екипировка, е всичко, от което се нуждаете, за да опитате формата на каране на BMX, която обожавате.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on vk
Share on reddit
Share on tumblr
Share on whatsapp